• Nieuws

De eerste periode van het nieuwe schooljaar zit er alweer op, we hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan verschillende onderwerpen. We hebben veel tijd besteed aan de gouden weken, dat wil zeggen veel activiteiten rondom het goede sociale klimaat, hierbij maken we gebruik van onze methode Kwink.

Daarnaast hebben we ook activiteiten gedaan in de Kinderboekenweek, het thema wat centraal stond was “Vroeger”. De kinderen hebben verschillende dingen geleerd over de periode; ‘Burgers en Stoommachines’. Ze hebben de eerste stoomtrein nagebouwd, de Arend. Daarnaast hebben ze verschillende kunstwerken van Vincent van Gogh nagemaakt en hebben ze aan een webpad gewerkt, dit wil zeggen een website met verschillende opdrachten rondom het thema Burgers en Stoommachines. Op dit webpad maakten de kinderen gebruik van verschillende bronnen zoals filmpjes, artikelen en verhalen. Aan de hand van deze informatie moesten de kinderen vragen beantwoorden.

Voor de komende periode staat er weer veel op de planning, we zullen ons langzaam gaan voorbereiden op Sinterklaas en daarnaast komt Kerst er natuurlijk ook weer aan, dit zijn gezellige en knusse momenten die we met elkaar als groep gaan vieren. Hier volgen natuurlijk ook weer leuke foto’s en video’s van. Hou onze website dus vooral in de gaten voor leuke berichten!

Groeten,

Groep 7

parro 1603114957859

img 7813