Verslag vanuit groep 6 over ‘De Kinderboekenweek’

Het thema van ‘De Kinderboekenweek’ was dit jaar ‘En toen…..’
Net als in alle andere groepen hebben wij ook gewerkt rondom een thema van vroeger. Wij hebben gekozen voor ‘De Gouden Eeuw’. Onze meester heeft heel veel laten zien en verteld over hoe de mensen in die tijd leefden. We hebben samen naar filmpjes gekeken van vroeger.
Nu weten we heel veel over de VOC (de handel in producten), de WIC (de handel in mensen), de herenhuizen met hun mooie gevels, Rembrandt (een kunstschilder), de molens (van droogmakerijen) en beroepen uit die tijd. Samen hebben we werkbladen gemaakt en we hebben ook heel veel aan expressie gedaan.
 
Van alle expressieopdrachten hebben we een tentoonstelling gemaakt die op vrijdag 9 oktober door iedereen bekeken kon worden. Ook hebben we een piratenlied geleerd en gezongen voor alle kinderen.
Als afsluiting van het project hebben we ook nog een informatieboekje gemaakt over ‘De Gouden Eeuw’ voor de bejaarde mensen die lid zijn van ‘De Zonnebloem’. Zij krijgen dit boekje en zo kunnen zij dan zien wat wij op school in groep 6 allemaal gedaan hebben tijdens dit project.
 
We vonden het superleuk om te doen!
 
img20201009090502